Esittelyssä
Metsämäki Horse Show
kilpailun järjestäjä Metsämäki Ratsastus Masters MRM

Metsämäki Ratsastus Masters sai alkuunsa 2000 luvun alussa, kun Metsämäen ravirata hallitus lähestyi Auran Ratsastajien Eva Einola-Koposta ja Jyri Koposta sekä Raision Ratsastajat ry;n Alva Ailiota ajatuksesta esteratsastuskilpailuiden järjestämistä raviradan keskusnurmella. Ensimmäiset kilpailut järjestettiin 2005 ja sen perusteella perustettiin Metsämäki Ratsastus Masters 2006 joka koostui lähialueen ratsastusseuroista muun muassa Turun Ratsastajat ry;ista, Raision Ratsastajat ry;ista Auran ratsastajista, Kotimäen Ratsastajat ry;ista ja Naantalin Ratsastajat ry;ista sekä Ratsastusseura Mt-Team ry;sta Merja ja Mauno Mäentausta. Järjestäjäjoukkoomme on myös liittynyt jäseniä Salon Ratsastusseura ry:stä ja Equestrian Team Turku Ry;stä.

Ratsastusseuran tarkoituksena oli järjestää alueelle yksi kilpailu lisää hyvillä puitteilla alueen ratsastajille, jossa kilpailualueen puitteet tukisivat hyvää kilpailukokemusta. Ajatuksena myös valmennustilaisuuksien järjestäminen nurmikentällä, joita Suomessa on hyvin vähän verrattuna esim. muuhun Eurooppaan ja Ruotsiin.

Ensimmäisten vuosien järjestämisen suunnitteluun ja kehittämiseen tärkeänä sparraajana toimi myös Saksasta ratamestari Fritz Waldmann, joka piti aluetta kaikkien isojenkin kilpailujen mahdollisuutena, kunhan hienosäätö pohjan ja ympäristön huolehtimisesta saadaan kuntoon.

Kilpailunurmea raviradan keskusnurmella alettiin huoltaa MRM toimesta, reijityksillä ja hiekan lisäyksillä jotta se kestäisi paremmin kilpailukäyttöä ja pystyisi läpäisemään paremmin vesisadetta sen sattuessa kilpailupäiville. Nämä huoltotoimet ovat nyt saavuttaneet sen että nurmi on nykyisin huokoisempi ja joustavampi ja kestää kilpailuviikonlopun paremmin, hevosen laukatessa ohi tuntuu jalan alla miten pohja joustaa. Nurmipohja on hevoselle, joka on aroeläin, sen luonnollisin ja terveellisin pohja liikkua. Runsas hiekkapitoisuus myös tekee nurmesta vähemmän liukkaan, joka on tärkeää vesisateella.

MRM on myös lukuisten vapaehtostyöntekjiöidensä ahkeruudella, ja hyvien tukijoidensa turvin saanut hankittua 54 oviparia raviradan katoksiin, ja näin on mahdollista majoittaa kilpailevia hevosia rakentamatta tilapäistalleja. Estemateriaalia saatiin kerättyä sponsoreiden teettämillä hienoilla mainosesteillä, ja usea sponsori on edelleen mukana kilpailuissamme, kiitos siitä heille.

Tulevaisuuden suunnitelmissa olisi, kehittää eteenpäin kilpailukonseptia ja valmennusmahdollisuuksia, edelleen tarjota lähialueen ratsastajille vuosittain kilpailut hyvällä nurmipohjasella kentällä, erinomaisissa puitteissa ja ekologisesti kun ei tarvitse ajaa kauas.

Tärkeää on edistää ratsastus ja raviurheilun yhteistyötä. Ravilähtöjen ja ratsastustapahtuman yhdistämisesta on herätelty keskustelua. Tämän avulla koko hevosurheilu voisi vahvistua ja edistää molempien lajien tulevaisuutta, hevosurheilun moninaisuuden mahdollisuudet kaikenikäisille, riippumatta siitä istutaanko selässä tai kärryssä, ja keskiössä on hevosen hyvinvointi.

Otamme vastaan mielellään mukaan ryhmään lisää innokkaita kilpailujärjestämiseen osallistuvia vapaaehtoisia henkilöitä, tervetuloa mukaan!